VUČIĆ: Izgradnja IKEA robne kuće do kraja 2016, investicija vredna 300 mil EUR
Izvor: Tanjug

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je danas, drugog dana boravka u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, sa švedskim premijerom Stefanom Lovenom o ekonomskim odnosima dveju zemalja, migrantskoj krizi i evropskim rešenjima.

– Glavna tema susreta bili su ekonomski odnosi naše dve zemlje. Kompanija IKEA do kraja godine počinje izgradnju prvih objekata, što je investicija vredna oko 300 mil EUR – rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Prema njegovim rečima, prva robna kuća IKEA predstavlja investiciju od oko 75 mil EUR, a „Putevima Srbije“ ostaje još da brzo pomere naplatnu rampu Bubanj Potok.

– Ulaganja i poslovanje skandinavskih kompanija u Srbiji predstavljaju znak da smo ekonomski sigurna zemlja. To je dobar signal drugim investitorima – istakao je Vučić.

On je naglasio da i druge švedske kompanije, kao što su „Tetrapak“ i ABB, posluju u Srbiji i da očekuje dolazak i mnogih drugih.

Vučić je izjavio da očekuje posetu švedskog premijera Srbiji u toku ove godine, kao i da je Švedska zadovoljna čvrstim evropskim stavom Srbije. – Radićemo na poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija. To su nam glavni ciljevi – dodao je Vučić.

On je istakao i da nema nikakvih sumnji da će u Srbiji biti novih investicija, podsetvši na podatak da je prošle godine, kada nije bilo većih privatizacija („Telekom“, „Aerodrom“…) bilo 1,6 mlrd EUR investicija.