VUJOVIĆ: Srbija spremna za investitore
| Izvor: Tanjug

Dušan Vujović Ministar finansija Dušan Vujović poručio je u ponedeljak, 22. februara 2016. godine u Londonu, da je Srbija spremna za investitore i da ima potencijal da povede čitav zapadni Balkan u nastavak reformi.

– Srbija ima potencijal da povede čitav zapadni Balkan u nastavak reformi i kao pouzdan investicioni partner skrene pažnju na region – rekao je Vujović na panelu o privatizaciji, kojim je predsedavao Holger Muent, direktor EBRD za Zapadni Balkan, u okviru Investicionog samita zapadnog Balkana kojem je ta banka domaćin.

– Investitori, dođite, čekamo vas spremni – poručio je srpski ministar finansija.

Vujović je istakao da je na polju makrofiskalnih i makromonetarnih mera, Srbija postigla izvanredne rezultate i da tu oblast nastavlja da unapređuje.

– Poboljšali smo poslovno okruženje i postigli mnogo na polju podsticanja investicija. Očekujem i pozivam investitore da dođu u Srbiju i uvere se da smo ozbiljan partner koji krupnim koracima ide napred – rekao je ministar i napomenuo da vlada intenzivno radi na definisanju najefikasnije infrastrukture, smanjenju administracije, brzim i kvalitetnim pravnim uslugama i međusobnom povezivanju.

Vujović je rekao da Srbija u svim aspektima reformi napreduje i da ministarstva finansija i privrede, kao i Agencija za privatizaciju, funkcionišu kao tim, pozivajući nove investicije.