Yazaki pokreće proizvodnju u Šapcu – Startuje prva proizvodna linija, isporuke robe već početkom jula

Yazaki pokreće proizvodnju u Šapcu – Startuje prva proizvodna linija, isporuke robe već početkom jula
| Izvor: Novosti

Vodeći proizvođač kablova za autoindustriju, kompanija Yazaki iz Japana pokreće proizvodne pogone i u Šapcu. U izgradnju i opremanje fabrike od 30.000 kvadratnih metara uloženo je 20 mil EUR, a proizvodne trake startuju u ponedeljak, 12. juna 2017. godine.

– Krećemo s prvom proizvodnom linijom na kojoj će raditi oko 250 operatera, a do kraja godine treba da dostignemo broj od 900. Plan je da do 2019. imamo najmanje 1.700 ljudi. Ne isključujem da će ih biti i više, jer prostora ima, a moguća je i dogradnja dodatnih 10.000 kvadrata – kaže Miloš Davidović, direktor za ljudske resurse u Yazaki Srbija.

Prva isporuka iz fabrike Yazaki u Šapcu biće obavljena već posle 1. jula, a Davidović kaže da je veliko iskustvo iz fabrika u raznim zemljama sada sabrano u Šapcu, što pruža mogućnost i da baš šabačka fabrika postane uzor za druge u Yazakiju.

Svi radnici moraju da prođu kroz specijalnu edukaciju, a obuke za rad po trening centrima sprovode širom Evrope i Severne Afrike – od Maroka do Litvanije.

– Trening centar je važna snaga Yazakija, jer ukoliko nam radnici nisu dobro obučeni, ne možemo da isporučimo robu visokog kvaliteta, pa u tom slučaju plaćamo ogromne penale. Obuka može trajati od dva dana do šest nedelja. Posle svake faze sledi testiranje. Ako ga prođe, radnik nastavlja dalje, a ukoliko ne, dajemo mu još jednu šansu da ponovi ispit – kaže Davidović.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *