Izvor: eKapija/Tanjug

U Malom Zvorniku danas je potpisan memorandum o saradnji između te lokalne samouprave i kompanije YGS Textile, potvrđeno je za eKapiju iz opštine Mali Zvornik.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je, posle potpisivanja Memoranduma o saradnji između opštine Mali Zvornik i turske kompanije izjavio da je obaveza investitora da u prvoj godini poslovanja zaposli 300 radnika, a preostalih 200 do kraja 2020. godine

On je objasnio da će fabrika započeti sopstvenu proizvodnju ove godin u pogonu nekadašnje fabrike Gučevo nakon potpune rekonstrukcije ovog objekta.

– Opština je kupila fabriku drveta Gučevo koju će po simboličnoj ceni izdati u zakup kompaniji YGS Textile, a Vlada Srbije je iz budžetske rezerve izdvojila 75 miliona dinara koje je prosledila opštini Mali Zvornik za rekonstrukciju ove fabrike. Prema tome, kompanije ne dobija nikakve subvencije za ovu incesticiju – objasnio je Ljajić.

Budući da je kompanija YGS Textile, koja će otvoriti proizvodni pogon u Malom Zvorniku ćerka firma turske kompanije Maydenim, ministar je istakao da se radi o renomiranoj kompaniji koja ima zaokružen proces proizvodnje od sirovine do finalnih proizvoda, koja u Turskoj zapošljava preko 770 radnika i čiji je godišnji izvoz oko 70 mil USD.

Direktor turske kompanije Maydenim Ozgur Džebelioglu, čija Jjećerka firma YGS Textile, rekao je da bi otvaranje ove fabrike trebalo da bude od koristi kako za samu kompaniju, tako i za lokalnu sampoupravu i posebno naglasio da je zadovoljan kako su primljeni od građana Malog Zvornika.

On je poručio da će za tri godine u fabrici u Malom Zvorniku biti zaposleno 500 radnika.