„Yumco“ čeka kupca iz Turske? – Strani partner zaposliće 2.000 radnika
Izvor: Južne vesti

Direktor vranjskog preduzeća „Yumco“ Goran Đorđević rekao je da je ova kompanija završila pozitivno poslovnu godinu, ali je i napomenuo da za kupovinu „Yumco“-a ima zainteresovanih.

On je najavio da će do februara u Vranju biti predstavljeni strani partneri koji su zainteresovani za privatizaciju „Yumco“-a, ali nije želeo da kaže o kojim je investitorima reč, mada se u poslednjih par meseci spekuliše da je reč o turskoj kompaniji.

– Već u januaru i februaru predstavićemo tog stranog partnera koji će zaposliti preko 2.000 radnika u „Yumco“-u – rekao je Đorđević, ali su novinari i ovoga puta bili uskraćeni za detalje.

On je naveo da će u 2015. „Yumco“ prvi put od 2001. imati dobit, dok posle devetomesečnog obračuna dobit iznosi 700.000 EUR.

Praveći retrospektivu godine za nama, direktor kompanije „Yumco“ je rekao da su u prethodnoj godini realizovani ugovori čija je vrednost 16 miliona i iz tih sredstava isplaćivane su zarade radnicima.

Radnici sada redovno primaju zarade, što ranije nije bio slučaj. Prosečna zarada je oko 21.000 dinara, svesni smo da to nije veliki novac, ali sa druge strane, sada su plate redovne – rekao je Đorđević.

„Yumco“, prema njegovim rečima, ima ugovorene poslove za sledeću godinu u vrednosti od 215 miliona dinara i reč je o poslu za Vojsku Srbije, i od 30 miliona dinara za izradu zaštitne opreme za „Jugoistok Niš“.