Za nabavku opreme 542 miliona dinara – Ministarstvo privrede objavilo poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim i mikro preduzećima i preduzetnicima
| Izvor: eKapija

Ministarstvo privrede objavilo je u utorak, 31. maja, javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz program podrške za nabavku opreme, za koji je ukupno opredeljeno 542 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Kroz ovaj program, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25% vrednosti, dok se 70% troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na programu, a 5% je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih, koje nisu starije od pet godina, proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova i specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25% od vrednosti opreme ne može biti veći od 2,5 miliona dinara.

Ministarstvo privrede sprovodi program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta.

Javni poziv je otvoren dok se ne utroše sva raspoloživa sredstva.