Za najbolju projektnu ideju za razvoj regiona prijavilo se 70 timova – Završen konkurs Razvojne agencije Srbije
| Izvor: eKapija

Konkurs za izbor najboljih projektnih ideja za razvoj regiona, koji je Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala krajem decembra 2016. godine, zatvoren je, a ukupno je pristiglo oko 70 radova timova visokoškolskih ustanova iz cele Srbije, objavljeno je na sajtu agencije.

Najviše radova pristiglo je iz Beograda, ukupno 23, zatim iz Niša 11, Kragujevca 7, Bora 7, Novog Sada 6, Užica 3, Kosovske Mitrovice 3, Kruševca 2, i po jedan iz Zaječara, Trstenika, Leskovca, Valjeva, Sremskih Karlovaca i Čačka.

Ideja konkursa je predstavljanje investicionog projekta u jednom regionu ili delu regiona u Republici Srbiji, kao potencijalne mogućnosti privrednog razvoja, prvenstveno regionalnog, ali i sveukupnog.

U narednom periodu stručna komisija će pregledati radove, nakon čega će biti određen uži krug najbolje predstavljenih projektnih ideja.

Ukupan nagradni fond koji je RAS pripremio ovim povodom je 4 miliona dinara, a najbolje rangirani projekat biće nagrađen sa milion dinara.

Drugoplasirana ideja biće nagrađena sa 800.000 dinara, trećeplasirana sa 600.000 dinara, dok će po 400.000 dinara dobiti projektni timovi u posebnim kategorijama: najbolje brending rešenje, rešenje za najbolji uticaj na životnu sredinu, rešenje za najbolji doprinos novom zapošljavanju i rešenje za najbolji uticaj na razvoj zajednice.