Za opremanje farmi u Vojvodini u 2016. izdvojeno 29,8 miliona dinara
| Izvor: Tanjug

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je u četvrtak, 10. novembra 2016. godine, 29 ugovora u vrednosti od 17,7 miliona dinara stočarima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za opremanje svinjarskih, živinarskih i govedarskih farmi.

– Sa danas dodeljenim ugovorima, u 2016. godini je za opremanje stočarskih farmi odobreno ukupno 50 prijava, u vrednosti od 29,8 miliona dinara, čime su potrošena gotova sva sredstva planirana za tu namenu – rekao je Radojević.

On je, kako je saopšteno, izrazio uverenje da će ubuduće biti izdvojeno više sredstva za opremanje farmi, kako bi se podstakla stočarska proizvodnja za koju očigledno postoji interesovanje.

Resorni sekretar je kazao da su za opremanje farmi poljoprivrednicima na raspolaganju i sredstva po konkursu Fonda za razvoj poljoprivrede. Tu su, kako je naveo, i druge mere resornog pokrajinskog sekretarijata namenjene podizanju kapaciteta farmi, ali i nivoa i kvaliteta stočarske proizvodnje, kao što je podrška za opremanje mini mlekara i mini mesara.

On je najavio da će u 2017. godini biti promenjeni uslovi konkursa i pravilnika, kako bi se doprinelo transparentnijem trošenju para, što je bio nedostatak u prethodnom periodu.