Za preduzeća „Grupe Zastava vozila“ zainteresovano 17 stranih i 3 domaće kompanije

Za preduzeća „Grupe Zastava vozila“ zainteresovano 17 stranih i 3 domaće kompanije
| Izvor: Tanjug

Za privatizaciju šest preduzeća iz „Grupe Zastava vozila“, među kojima je i nekadašnja fabrika „Zastava automobili“ koja od imovine ima samo zemljište, zainteresovano je ukupno 20 firmi.

Generalni direktor „Grupe Zastava vozila“ Dragan Srejović u izjavi Tanjugu je rekao da je za „Zastavina“ preduzeća zainteresovano 17 inostranih kompanije i tri firme iz Srbije.

Naglašavajući da ne može da govori o imenima zainteresovanih kompanija, jer su te informacije u nadležnosti Agencije za privatizaciju, Srejović je rekao da u narednih 45 dana Agencija treba da odluči po kom modelu će se preduzeća privatizovati. On je podsetio da Zakon o privatizaciji predviđa četiri modela – prodaju kapitala, prodaju imovine, strateško partnerstvo i prenos kapitala bez naknade.

Kako je kazao Srejović, ima interesenata za „Zastava kamione“, „Specijalna vozila Sombor“, „Zastava obnovljive izvori energije“, „Zastava hortikulturu“, samu „Grupu Zastava vozila“, kao i za zemljište „Zastava automobila“.
baner1
Nekadašnja fabrika „Zastava automobili“ , koja je za pet decenija proizvela više od četiri miliona automobila, novembra 2008. godine je prekinula proizvodnju, pošto je dogovoreno strateško partnerstvo italijanskog „Fiat“-a i Vlade Srbije.

Danas „Zastava automobili“ imaju četvoro zaposlenih, a od imovine zemljište na četiri lokacije, od kojih je jedna u industrijskoj zoni „Korman polje.“

U sklopu „Zastave“ su i „Zastava medicina rada“ sa 268 zaposlenih i „Zastava Inpro“ sa 350, od kojih su dve trećine osobe sa invaliditetom, ali su oni izuzeti iz privatizacije.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *