Za privatizaciju preduzeća iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva stiglo 365 ponuda

Za privatizaciju preduzeća iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva stiglo 365 ponuda
| Izvor: Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da je najviše pisama o zainteresovanosti za privatizaciju – 365, stiglo za preduzeća iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Sertić je gostujući na RTS-u precizirao da je za oblast prerađivačke industrije stiglo 359 pisama, za oblast informisanja i komunikacija 128, dok je najmanje stiglo za oblasti umetnosti i zabave, uslužnih delatnosti…

Prema njegovim rečima, za preduzeća u Beogradu je stiglo 150 ponude, dok je gledano po okruzima, za preduzeća u Južnobačkom okrugu stiglo 29 ponuda, u Rasinskom 20, a u Pčinjskom okrugu 17 ponuda.

– Ne izlazimo u javnost sa svim podacima, jer želimo da sva preduzeća i svi potencijalni investitori budu u jednakom statusu – naveo je Sertić.

Sertić je rekao i da će Agencija za privatizaciju brzo dostaviti Ministarstvu privrede prvi paket preduzeća koji bi trebalo da bude privatizovan. On je dodao da je među 502 preduzeća gotovo 50 onih koja ne rade, a ona nisu ni dobila ponude.
baner1
Sertić je kazao i da im je cilj bio da se posao oko privatizacije uradi brzo i efikasno, kako bi se stvorili fondovi za isplatu svih obaveza prema radnicima.

– Država neće ostati dužna nikome, ali molimo ljude za strpljenje jer je ovo je naš zajednički posao – istakao je ministar i dodao da im je važno da svaku firmu sačuvaju i da žele da radnici učestvuju zajedno sa njima u tim procesima.

On je dodao da će u naredne dve nedelje biti održani prvi sastanci na kojima će biti reči o konkretnim preduzećima, i o tome na koji način će biti realizovane predviđene aktivnosti.

Pročitajte takođe

IFC i Opportunity banka obezbedili 6,5 mil EUR za poljoprivrednike, mikro i mala preduzeća

IFC i Opportunity banka obezbedili 6,5 mil EUR za poljoprivrednike, mikro i mala preduzeća Međunarodna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *