Za privatizaciju preduzeća Yumco zainteresovane kompanije iz Turske i Nemačke

Za privatizaciju preduzeća Yumco zainteresovane kompanije iz Turske i Nemačke
| Izvor: Beta

Za privatizaciju preduzeća Yumco zainteresovano je nekoliko kompanija iz Turske i Nemačke, izjavio je u sredu (16. novembra 2016. godine) predsednik Nadzornog odbora Yumca Branislav Popović i dodao da se još ne zna kada će početi proces privatizacije.

– Odluku o privatizaciji donosi Ministarstvo privrede, a mi zasad nemamo informacije kada će taj proces početi. Za nas je najbitnije da Yumco i sada pozitivno posluje, da imamo obezbeđene poslove i da možemo da smanjujemo dugovanja – kazao je Popović agenciji Beta.

On je dodao da su predstavnici zainteresovanih kompanija iz Turske i Nemačke tokom utorka i srede posetili to vranjansko preduzeće.

Popović je ocenio da bi Yumco mogao i ovu godinu da završi pozitivno, ali da ima nekoliko milijardi dinara raznih dugovanja iz prethodnog perioda. Prema njegovim rečima kompanija je, zahvaljujući izdvajanjima iz tekućih prihoda, uspela da u proteklih godinu dana ukupno dugovanje smanji za oko milijardu dinara.

– Yumco pozitivno posluje i zato za državu više nije prioritet za privatizaciju. Država prvo mora da privatizuje preduzeća za koja izdvaja novac – rekao je Popović i dodao da Yumco od septembra 2014. godine ne dobija nikakvu novčanu pomoć od države.

Yumco je jedina tekstilna kompanija u Srbiji koja ima zaokružen proces proizvodnje, poseduje oko 150.000 kvadrata poslovnog prostora u Vranju i u nekoliko pogona u drugim opštinama Pčinjskog okruga.

U tom akcionarskom društvu, 62% je u vlasništvo države. Yumco zapošljava 1.600 radnika od kojih se 300 izjasnilo za socijalni program.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *