Za projekte prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore 2 mil EUR – Konkurs otvoren do 26. januara 2018.

Objavljen je prvi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020.

Ovim pozivom, kako je navedeno na zvaničnom sajtru programa, predviđeno je finansiranje projekata u oblasti promocije zapošljavanja, mobilnosti radne snage i socijalne i kulturne inkluzija u prekograničnoj oblasti, sa posebnim ciljem povećanja zapošljivosti i mogućnosti zapošljavanja, kao i projekata iz oblasti zaštite životne sredine, promovisanja ublažavanja efekata i prilagođavanja klimatskim promenama, sprečavanja rizika i upravljanja rizikom, sa posebnim ciljem zaštite prirodnih resursa.

Predviđeno je finansiranje projekata koji će biti realizovani na teritorijama Nove Varoši, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Vrnjačke Banje, Kraljeva, Novog Pazara, Raške, Tutina, Ivanjice, Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Plužina, Rožaja, Šavnika i Žabljaka.

Opredeljena sredstva, u iznosu od 2,04 mil EUR, biće dodeljana u formi donacije, pri čemu korisnici obezbeđuju, u vidu sufinansiranja, minimum 15% ukupnog budžeta predloženog projekta iz sopstvenih izvora, ili iz sredstava koja nisu iz budžeta Evropske unije. Minimalni iznos donacije po ugovoru je 120.000 EUR, dok je maksimalni iznos 400.000 EUR.

Predlozi projekata dostavljaju se Ministarstvu finansija Srbije, do 26. januara 2018. godine.

Sve informacije o načinu konkurisanja nalaze se na sajtu programa.