Za projektno-tehničku dokumentaciju u osam lokalnih samouprava 17,5 miliona dinara – Novac za projektovanje industrijskih zona, inkubatora, klastera…

Za projektno-tehničku dokumentaciju u osam lokalnih samouprava 17,5 miliona dinara – Novac za projektovanje industrijskih zona, inkubatora, klastera…

Ministarstvo privrede saopštilo je u ponedeljak (17. jula 2017. godine) da će sa 17,5 miliona dinara podržati dodatnih osam lokalnih samouprava u izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekte izgradnje i unapređenja industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje lokacija za proizvodnju, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Novac obezneđen uštedama u Ministarstvu dobiće Koceljeva, Bač, Tutin, Golubac, Žitorađa, Ćuprija, Vlasotince i Loznica.

Podršku lokalnim samoupravama u pripremi infrastrukturnih projekata Ministarstvo sprovodi u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja, kojim je predviđeno sufinasiranje izrada projektno-tehničke dokumentacije u 40 opština i gradova.

U zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, Ministarstvo sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *