Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru na snazi verovatno do marta 2017.

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru na snazi verovatno do marta 2017.
| Izvor: Tanjug

Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je u nedelju (30.oktobra 2016. godine) da će zabrana zapošljavanja u javnom sektoru verovatno trajati do marta sledeće godine, jer država verovatno neće biti spremna da pređe na savremeni metod zapošljavanja u javnom sektoru od 1. januara 2017.

Vujović je to rekao na konferenciji u Vladi, odgovarajući na pitanje kako zaposliti nedostajući kadar u jednom beogradskom vrtiću. On je najpre podsetio da je generalna odluka o zabrani zapošljavanja na snazi, ali i skrenuo pažnju da su postojali izuzeci na osnovu pojedinačnih situacija, što je komisija razmatrala.

– Očekuje se prelazak na savremeni metod, da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na osnovu strukturnog plana zapošljavanja po sektorima to rešava, ali nisam siguran da smo spremni da od 1. januara to stupi u dejstvo – rekao je on.

Vujović je rekao da, zbog tehničke vlade, neke stvari malo kasne, pa očekuje da odgovarajuće odluke vezano za zapošljavanje budu donete tek u martu 2017.

– Stari sistem će funkcionisati dok novi ne zaživi – poručio je.

Odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da se zaposleni plaćaju na osnovu učinka, rekao je da Vlada želi da obezbedi da građani plaćaju samo ono što i dobijaju, te da u skladu s tim postoji plan racionalizacije javnog sektora, ujednačavanje plata, podizanje efikasnosti…

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *