Zakon o upisu u katastar u julu u Skupštini – Vreme upisa imovine skraćuje se na tri dana

Zakon o upisu u katastar u julu u Skupštini – Vreme upisa imovine skraćuje se na tri dana

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da u julu Skupštini Srbije stigne predlog Zakona o upisu u katastar, koji će uvesti e-šalter u sve postupke upisa imovine.

Ona je novinarima nakon razgovora sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) rekla da će se donošenjem ovog zakona skratiti vreme upisa imovine u katastar sa sadašnjih 15 na tri dana, a u postupak će biti uključeni i javni beležnici i Poreska uprava, čime će ceo proces biti znatno efikasniji.

Mihajlović je naglasila da će reforma katastra omogućiti dodatno napredovanje Srbije na listi Svetske banke Doing Business, na kojoj je Srbija prošle godine po reformama bila među prvih 10 zemalja, a u prethodne dve godine je „preskočila“ 150 zemalja po kriterijumu izdavanja građevinskih dozvola.

– Kad je reč o listi Doing Business, u razgovoru s misijom MMF-a dotakli smo se i pitanja reformi u sudstvu, gde je za poboljšanje rejtinga važno i povećanje efikasnosti donošenja sudskih presuda, čime će se Radna grupa za unapređenje rejtinga na ovoj listi, u kojoj je i ministarka pravde, takođe baviti – dodala je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je sa MMF-om razgovarala i o reformama putnog i železničkog sektora i realizaciji infrastrukturnih projekata.

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *