Digitalno Preduzetništvo
Digitalno Preduzetništvo - Eduka Plus centar za poslovne veštine

Završeno prvo tromesečje u programu prekvalifikacije u IT sektoru

Završeno prvo tromesečje u programu prekvalifikacije u IT sektoru
Izvor: Tanjug

Prvo tromesečje u programu prekvalifikacija u IT sektoru, čiji je cilj povećanje broja junior programera na tržištu, kako bi se nadomestili nedostajući kadrovi u toj oblasti, uspešno je završeno.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je krajem aprila počelo realizaciju pilot programa prekvalifikacije u IT sektoru, sa ciljem zapošljavanja najboljih 100 kandidata koji uspešno završe obuke koje su organizovane u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Tako je obuka u Beogradu organizovana za 50 polaznika, dok u Nišu i Novom Sadu obuku pohađa po 25 polaznika.

Jedno od mesta gde se obuka održava je i Fakultet organizacionih nauka gde se zajedno sa Breza softver inženjeringom podučava 25 polaznika za rad u programskom jeziku Jav“. Vanredni profesor na Fakultetu organizacionih nauka na smeru Informacioni sistemi i tehnologija, Milica Vučković, koja je jedan od predavača, kaže da je zadovoljna polaznicima obuke koja se organizuje na FON-u, jer su pokazali motivisanost, interesovanje i želju da steknu znanje.

– Imam sve pohvale za ovu grupu – rekla je Vučković.

– Obuka je značajna i kada je prođu, polaznici će steći potrebna i dovoljna znanja da bi mogli da programiraju u Java programskom jezku i samostalno rešavaju probleme – rekla je Vučković.

Kako je rečeno, edukaciju za junior programere u IT sektoru karakteriše visok intenzitet i velika zainteresovanost polaznika, koji redovno pohađaju programe, pa tako više od 90% polaznika prisustvuje obukama.

Obuke traju četiri meseca, počev od kraja aprila, zaključno sa krajem avgusta, a jedan od osnovnih kriterijuma za ocenu uspešnosti pilot faze prekvalifikacija je brzina zapošljavanja ovih 100 kandidata. Ukoliko se ovaj pilot projekat pokaže kao uspešan, u glavnoj fazi projekta biće organizovane obuke za dodatnih 900 polaznika do kraja ove godine.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *