Zelena zona u Leskovcu se privodi kraju – Ruski investitori zainteresovani za otvaranje pogona
| Izvor: Jugmedia

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na državnom putu prvog reda na lokaciji Zelena zona trebalo bi da budu završeni krajem ovog meseca, a za otvaranje pogona na ovom mestu zainteresovani su Rusi, kažu u lokalnoj samoupravi.

Direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj Bojan Tojaga kazao je da se Leskovcu javio sa pismom zainteresovanosti i jedan ruski investicioni fond sa kojim se još pregovara. – Inače, izrađena su dva elaborata o ustupanju građevinskog zemljišta prema Uredbi Vlade Srbije – podsetio je Tojaga.

Na Zelenoj zoni planirana je izgradnja saobraćajnice, saobraćajne signalizacije i postavljanje osvetljenja.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića koji je obišao ove radove, nakon posete premijera došlo je do određenih pomaka kada je reč o Zelenoj zoni.

– Najpre se krenulo sa izgradnjom ove kružne raskrnice, što je veoma bitno u ostvarivanju našeg cilja da Zelena zona postane razvojna šansa grada. Takođe, zemljište je prenamenjeno iz poljoprivrednog u građevinsko – objasnio je gradonačenik Cvetanović.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se u okviru periodičnog održavanja državnog puta prvog B reda.

Investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, izvođač „Trace PZP Vranje“ iz Vranja, a vrednost ugovora je 31 milion dinara.