Zrenjaninski startap „Fliiby“ prvi iz Srbije dobio sredstva jednog bugarskog akceleratora
Izvor: eKapija

Domaći startap „Fliiby“ iz Zrenjanina dobio je investiciju od bugarskog fonda „LAUNCHub“ u kojem do sada nije bilo ni jednog srpskog startapa, javlja portal „Startit“.

„LAUNCHub“ investira do 200.000 EUR po kompaniji, a konkretni uslovi investicije nisu poznati. Osim novčane podrške, „Fliiby“ će dobiti i značajna mentorstva i zasigurno koristi od povezivanja sa ključnim partnerima i budućim investitorima.
baner1
„Fliiby“ je jedan od najstarijih domaćih startapa, postoji već 7 godina, a u periodu dok je bio onlajn datoteka imao je čak i 6 miliona aktivnih mesečnih korisnika. Sada, u duhu promene tržišta, novi „Fliiby“ teži da promeni budućnost digitalnog izdavaštva i omogući svim onlajn izdavačima da unovče sadržaj koji objavljuju.

Braća Nemanja i Vujadin Divjak, osnivači startapa „Fliiby“, su za početak veoma zadovoljni saradnjom i od nje očekuju samo da još bude bolja. „Fliiby“ tim nadalje planira da nastavi da usavršava svoj proizvod i privlači korisnike.

Od lansiranja nove verzije, za manje od 6 meseci ekipa ima 25.000 novih korisnika i 1.000 novih izdavača koji su zajedno postavili više od 80.000 različitih fajlova. Posete se za ovo vreme mere u milionima, a tim tek sada planira da se agresivnije bavi marketingom, navodi sajt „Startit“.